Hur många matcher spelas i NHL?

Hur många matcher spelas i NHL?

National Hockey League, mer känt som NHL, är en av de mest prestigefyllda hockeyligorna i världen.

Men har du någonsin undrat hur många matcher som faktiskt spelas under en säsong?

Dyk med oss ner i strukturen och det spännande tempot i en NHL-säsong.

Så är NHL:s grundläggande struktur

NHL består av 32 lag (sedan 2021) och dessa lag är indelade i två konferenser: Eastern och Western. Varje konferens har sedan två divisioner.

Under grundserien strävar varje lag att samla ihop så många poäng som möjligt för att kvalificera sig till slutspelet, den spännande delen av säsongen där Stanley Cup-vinnaren koras.

Matchbelastning under grundserien

Varje lag i NHL spelar totalt 82 matcher under grundserien. Dessa matcher fördelas på ett sätt som upprätthåller rivalitet mellan lag och skapar en rättvis balans.

Lag spelar oftare mot sina division- och konferensmotståndare än mot lag från den motsatta konferensen.

Den intensiva kampen om Stanley Cup

Efter grundserien följer slutspelet, där de 16 bästa lagen (de tre bästa från varje division samt två wildcards från varje konferens) tävlar i bäst-av-sju matcher.

Antalet matcher i slutspelet varierar då det kräver fyra segrar för att avancera till nästa omgång, men det kan ta upp till sju matcher att avgöra en omgång.

Totalt antal matcher under en NHL-säsong

Med tanke på både grundserien och slutspelet, kan det totala antalet matcher som spelas under en NHL-säsong variera betydligt.

Om vi räknar endast grundserien, spelas 2,640 matcher (82 matcher per lag för 32 lag).

Om vi lägger till slutspelet, som kan bestå av upp till 105 matcher, kan antalet klättra till över 2,700 matcher på en säsong!

NHL: En demonstration av uthållighet och skicklighet

Det finns få sporter där atleterna spelar så många matcher under en säsong som i NHL. Det kräver otrolig fysisk uthållighet, skicklighet och taktisk precision.

Så nästa gång du tittar på en NHL-match, kom ihåg den otroliga resan dessa lag gör under säsongen.

Varje match är en del av en större berättelse, en del av kampen om den mest åtråvärda titeln inom ishockey: Stanley Cup-mästare.

Sixten Larsson

Sixten Larsson är en passionerad sportentusiast med ett brinnande intresse för olika idrotter. Han är alltid engagerad och uppdaterad när det gäller de senaste sportnyheterna och resultaten. Oavsett om det handlar om fotboll, handboll, tennis eller någon annan sport.

Lär dig mer →