Sverige Värd för 2024 års Juniorvärldsmästerskap i Ishockey

Juniorvärldsmästerskapet i ishockey

Sverige förbereder sig för att välkomna världens bästa unga ishockeyspelare i det 48:e Juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2024.

Här kommer sportfans från hela världen att samla sig för att följa intensiva matcher och njuta av den gemenskap och konkurrens som bara en sådan stor turnering kan erbjuda.

Kanada Steg in som Regerande Mästare

Kanada, som är det regerande laget, kommer att försöka upprepa sin bedrift från föregående år.

Även om deras tidigare framgångar är imponerande, kommer de inte att få det lätt i det här mästerskapet. Motståndet är tufft, med lagen från världens alla hörn redo att göra anspråk på titeln.

Göteborg är Värdstad

Turneringen kommer att äga rum i Göteborg, med matcher som spelas på två ikoniska arenor – Scandinavium och Frölundaborg. Beslutet att förlägga turneringen till Sverige kommer efter flera omkastningar.

År 2022 var Sverige ursprungligen tänkt att vara värd för evenemanget, men pandemin och de speciella omständigheterna kring 2021 års mästerskap ledde till att Kanada fick arrangera igen.

Efter att även detta mästerskap stördes av pandemin, har evenemanget nu äntligen landat på svensk mark.

Svenska Juniorlandslagets Resa

Sverige har lottats in i Grupp A för gruppspelet, där man väntar fyra hårda drabbningar på isen. Om de lyckas ta sig vidare från gruppen kommer deras framtida motståndare att bestämmas av resultaten i Grupp B.

För att hålla koll på lagets framsteg, se nedan för en lista över Sveriges matcher i gruppspelet, alla på hemmaplan i Scandinavium.

  • Tisdag 26 december: Sverige mot Lettland
  • Torsdag 28 december: Tyskland mot Sverige
  • Fredag 29 december: Kanada mot Sverige
  • Söndag 31 december: Sverige mot Finland

Sverige väntar med spänning på att få visa världen vad de har att erbjuda när det gäller juniorishockey. Vi kan bara hålla tummarna och hoppas på spännande matcher och en turnering att minnas.

Källa, https://gotevent.se/evenemang/world-junior-championship/jvm-29-dec-scandinavium-8364/

Sixten Larsson

Sixten Larsson är en passionerad sportentusiast med ett brinnande intresse för olika idrotter. Han är alltid engagerad och uppdaterad när det gäller de senaste sportnyheterna och resultaten. Oavsett om det handlar om fotboll, handboll, tennis eller någon annan sport.

Lär dig mer →